Les jardins de Kerfouler - Nieuwsupdate maart 2011
Erwin Straalman & Hanneke van Nuland

Het is weer twee maanden geleden dat jullie van ons gehoord hebben.
In deze maanden zijn we lekker op geschoten.
Verbouwing vakantiehuis
De verbouwing gaat volgens plan. De kozijnen zijn er in gekomen van aluminium in de kleur antraciet (mooi bij de stenen), dus daar kunnen we even mee vooruit. Er is een nieuwe betonvloer met isolatie in gekomen. Ook is er een etage ingezet van hout. Erwin en ik hebben de deuren gesteld en de muren geplaatst, een leuk werk (snel resultaat) maar niet gemakkelijk. Gelukkig zijn we al gewend om samen te werken. Nu dat allemaal is gedaan kunnen we al een goede voorstelling maken hoe de gite eruit komt te zien, mooie ruime vertrekken.
Tuin vakantiehuis.
Erwin heeft alvast een mooie haag geplaatst van Elaeagnus, zodat deze al kan gaan groeien .
Eigen tuin
De helft van onze eigen ``cour`` hebben we ook onderhanden genomen, zodat we al fijn tussen de plantjes kunnen zitten. De eerste boom was een mooie eucalyptus, verder staan er bijna allemaal struiken en bomen in die groen blijven en  die voor ons zeer bijzonder zijn omdat ze in Nederland niet geplant kunnen worden (vanwege de kou) hier vriest het  namelijk bijna niet. Dus van ons eerste stukje tuin genieten we al iedere dag.
De natuur
De natuur om ons heen groeit en bloeit al mooi. Onze Mimosa en de Forsythia staan in volle bloei,ook geurt de Mimosa nog eens heerlijk. Overal in Bretagne staan de camelia`s te bloeien, zo ongelofelijk vol dat het lijkt alsof de bloemen erop geplakt zijn. Langs de Trieux (rivier vlakbij ons) bloeien de wilde primula`s, narcissen, speenkruid en bosannemoon. Dus het is volop genieten van de dagelijkse wandeling met de honden.
Menez Bré
De hoogste berg van Cote d'Armor is de Menez Bré 302 meter. Daar boven heb je een prachtig panorama. En natuurlijk hebben ze daar lang geleden een mooi kapelletje gebouwd,voor de heilige Saint Herve. Een legende in het Bretons luid: 'Saint Herve,diwar Mene-bre a lerar c`hezek nos hade'. Saint herve is o.a. de beschermheilige van de paarden, dat ieder jaar gevierd wordt.

Groet uit het liefelijke Bretagne,
Hanneke en Erwin.