Les jardins de Kerfouler - Nieuws update juni 2011

Bonjour mes amies,

Wij verheugen ons erop, u mede te delen, dat in juli ons vakantiehuis / gite open gaat. We hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Het was ontzettend leuk om bouwvakker te zijn, maar we hebben ook veel zin om weer aan onze nieuwe klus te beginnen; het realiseren van 10 kleine kijktuinen. Die hopen we over 2 jaar te kunnen openen.

Veel groeten uit het lieflijke Bretagne,

Hanneke en Erwin en onze 3 labradors Trijntje, Marie en Rose.
Beschrijving vakantiehuis en tuin:
Het huis is gebouwd met stenen van graniet en is meer dan 100 jaar oud. Vroeger was het in gebruik als koeienstal. Er is een ruime tuin van 400 m2 met groot houten terras, diverse fruitbomen waaronder het heerlijk toeven is. En we hebben een groot gedeelte ingezaaid met een mengsel van wilde bloemen.

De royale huiskamer van 30 m2 is sfeervol ingericht in natuurlijke tinten en op de vloer ligt een mooie tegel. De nieuw opgetrokken muren zijn bezet met leem wat uitstekend past bij de muren van graniet. Natuurlijk staan er planten en bloemen want dat maakt het geheel helemaal af. Ook is er een radio-CD speler en er is een internet aansluiting. Het huis wordt verwarmd met elektrische kachels.

De open keuken heeft alle benodigde apparatuur zoals koffiezetapparaat, Senseo, vaatwasser, oven, koel-/vrieskast, schoonmaakmiddelen (ekologisch), vaatdoek en borstel.

In de hal hebben we de garderobe gecreeerd. De hal geeft toegang tot het toilet en tot een ruime badkamer met inloopdouche en 2 natuurstenen wastafels.

Op de bovenverdieping zijn 2 slaapkamers met ieder 2 éénpersoons bedden (kussens en éénpersoons dekbedden aanwezig).
Omgeving;
Vanuit het vakantiehuis kun je prachtige wandelingen maken en VTT (mountainbike) tochten. Kaarten en boekjes zijn aanwezig. Bretagne is een waar wandelparadijs, bijna in ieder dorpje staan wandel routes aangegeven van zo'n 11 a 12 km. Vaak lopen de routes over oude creux (holle wegen) en mooie kleine zandpaadjes.

In Plouec du Trieux is een bakker dus iedere dag vers brood (maandag gesloten) en er is een Bar met wat kruidenierswaren (woensdag gesloten).

Pontrieux (3 km.)
Pontrieux is een gezellig dorpje met oude wasplaatsen, pleintjes, restaurantjes, winkeltjes, supermarkt, galeries en veel bloemetjes. Maandagochtend is er een weekmarktje. In de omgeving zijn leuke plaatsjes, kastelen en tuinen te bezichtigen (documentatie aanwezig). In de zomerperiode worden vele volksfeesten georganiseerd, maar ook voor brocantes kun je hier zeker terecht.

De kust van Bretagne is zeer afwisselend, maar ook het binnenland is de moeite waard. Door de gezonde zeelucht en rust kun je hier heerlijk slapen en kom je weer als herboren thuis. Elk seizoen heeft hier iets te bieden. Door invloed van het zeeklimaat is het hier nooit echt koud en niet bloedheet. Natuurmensen kunnen hier super genieten van flora en fauna. Het hele jaar door bloeit er wel iets in Bretagne, dat is bijzonder en daardoor krijgt Bretagne een lieflijke uitstraling. Wij verheugen ons er op U hier een keer te mogen ontvangen.
Ons adres:
7 Kerfouler
22260 Plouec du Trieux
France

erwin.straalman@gmail.com
Tel. 0033 2 96 11 12 38

Voor boekingen kunt u ons mailen of bellen
(liefst rond 12.00 of 19.00 uur, want we zijn veel buiten aan het werk).
Nuttige informatie:
Het vakantiehuis is beschikbaar voor 4 personen. Huisdieren zijn in overleg welkom.

Aankomst- en vertrekdag is zaterdag, tenzij anders overeen gekomen. Het vakantiehuis is op de dag van aankomst na 15.00 uur beschikbaar en dient op dag van vertrek voor 10.00 uur 's morgens vrij te zijn.

Prijs variërend van 395,= euro per week (laagseizoen) tot 595,= euro per week in het hoogseizoen. Dit is inclusief schoonmaakkosten (mits schoon achter gelaten), gas en water. Exclusief elektriciteit (0,20 euro per kWh) en eventuele huur van handdoeken- en bedlinnenpakket en gebruik van de wasmachine.
Onze gegevens:
Betalingen kunnen worden overgemaakt op onze Franse rekening:

Bank: Crédit Agrcole
t.n.v. Straalman Erwin
te: Plouec du Trieux, France

no: 89587856001
IBAN: FR 76 12 20 6031 0089 5878 5600 127
BIC: AGRI FR PP 822

Onder vermelding van datum verblijf en uw naam.
Algemene voorwaarden:
Voor de verhuurder zijn reserveringen definitief indien 50% of meer van de totaal verschuldigde kosten aan de verhuurder is betaald.

Het resterende bedrag dient uiterlijk 4 weken van te voren voldaan te zijn. Niet tijdige betaling geeft de verhuurder het recht de reservering als geannuleerd te beschouwen en het vakantiehuis aan andere te verhuren.

De resevering staat vast na ontvangst van uw aanbetaling. Uw reservering zal per email bevestigd worden.

Indien de annulering plaats vindt binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode wordt de aanbetaling niet gerestitueerd. Wanneer de annulering plaats vindt meer dan 4 weken voor aanvang van de huurperiode wordt de aanbetaling minus 15% gerestitueerd.

De verhuurder verbindt zich voor de genoemde huurperiode en dient respect te tonen t.a.v. het huis en zijn omgeving en verplicht zich het huis in goede staat, schoon en opgeruimd achter te laten.

Bij boeking gaat de huurder akkoord met de Algemene Voorwaarden en verklaard de huurder zich aansprakelijk voor eventuele schade aan het vakantiehuis en inboedel van ten gevolge of door toedoen van de huurder is ontstaan tijdens de huurperiode.