Les jardins de Kerfouler - Nieuws update oktober 2011

Bonjour,

De vakantie is weer voorbij, dus tijd om een nieuwsbrief te versturen. Wij hopen dat iedereen het heerlijk heeft gehad in zijn vakantie en nu met volle energie naar zijn werk gaat. De tuin van het vakantiehuis is prachtig geworden, ondanks het laat inzaaien van een wildebloemen mengsel. Wij hebben ontzettend genoten van onze gasten in het vakantiehuis leuke, lieve en gezellige mensen met respect voor huis en natuur. Je zou er zo nog een vakantiehuis bij bouwen!
Ontwerpen:
Maar dat doen we niet; we zijn ons nu volledig op de modeltuinen aan het concentreren. In de vakantietijd hebben we veel gebrainstormd, getekend, materialen bekeken, kwekers bezocht enz... Het plan staat nu in grove lijnen op papier. En ik moet zeggen; het is een droom voor ons om dit te mogen verwezenlijken. Veel werk, maar o zo leuk, lekker altijd buiten werken en de honden helpen natuurlijk ook graag een handje (bekje) mee.
Oogst:
De eerste oogst hebben we al van ons landje kunnen halen, heerlijke pompoenen en zelfs een paar meloenen!! Ja, je leest het goed, meloenen. We hebben hier een mooie zomer gehad met veel te weinig regen, dus dat was veel water geven aan de plantjes. Ook hebben we een stukje land ingericht als bloementuin, waar we de hele zomer de mooiste boeketjes van gemaakt hebben (het bloed kruipt waar het niet gaan kan).
Holle weg:
Op ons veld staat een rij appelbomen met daar achter een holle weg (chemin creux) die we voor een groot gedeelte hebben schoongemaakt. Er stonden veel bramen en brandnetels dus dat was kappen, zagen, snoeien en maaien om er weer een pad van te maken, waar zeker honderd jaar geleden de mensen ook al gebruik van maakten, zo`n pad heeft geschiedenis. Dit pad gaat ook weer een rol spelen in onze modeltuinen.
Volksfeesten:
We hebben dus weer lekker veel gedaan, maar ook super genoten van alles wat Bretagne ons weer geboden heeft. Er zijn hier namelijk ongelofelijke leuke muziekfeesten in de zomer geweest. Met natuurlijk veel Keltische muziek, maar ook blues, pop, klassiek voor ieder wat wils. Ook wij hebben enkele Bretonse feesten bezocht met zeemansliederen, Keltische muziek met pop gecombineerd, Bretonse muziek en we hebben de Simple Minds gezien (en erg van genoten). Mensen uit heel Europa kwamen hier optreden.
Er heerst op zo`n feest een hele gezellige sfeer dat waarschijnlijk te danken is aan het feit dat hier jong en oud deze feesten bezoekt. In de zomer kun je hier iedere dag iets ondernemen; er wordt bijna te veel georganiseerd. Ook nu gaan ze door, over enkele weken is er weer een week van de barok muziek. Weer leuk om heen te gaan!
Ons vakantie huis is het gehele jaar beschikbaar, zodat ook u kunt wandelen, fietsen en genieten van de natuur, kunst, muziek, de kust enz.enz.

Uiteraard decoreren we ons vakantiehuis in de tijd van de seizoenen, want ook dat blijven we heerlijk vinden om te doen! Neem gerust contact met ons op, of kijk op onze website: www.les-jardins-de-kerfouler.com

Veel groeten uit het liefelijke Bretagne.

Au revoir,
Hanneke, Erwin en onze 3 labradors Trijntje, Marie en Rose