Les jardins de Kerfouler - Nieuws update december 2011

Bonjour!

Deze keer gaan we in de nieuwsbrief eens uitleggen wat we allemaal gaan doen met ons een ha. groot terrein. Onze boerderij ligt zo`n beetje aan de rand van de straat daardoor hebben we een mooi stuk grond over aan de achterzijde. Hierop zijn we modeltuinen aan het aanleggen die we hopen te openen in de zomer van 2014!!

Alle ideeën staan op papier en zijn we hard aan de slag om er dit seizoen de bomen en hagen in te planten. Dan kunnen we het voorjaar en de zomer gebruiken om paden aan te leggen ,hutjes te bouwen en een kas en muren te plaatsen. Een gigantisch project,vooral als je bedenkt dat dat allemaal door twee mensen gemaakt moet gaan worden. Wat natuurlijk ook een geweldige uitdaging is voor ons.
We zijn van plan om zo`n 12 verschillende tuinen te creëren. De thema`s zijn:
- Salon de Thé (theehuis)tuin
- Pleintje in de tinten blauw en lemon
- Cour(binnenplaats)
- Kunst tuin
- Natuurlijke tuin
- Kindertuin
- Moderne tuin
- Marokkaanse tuin
- Kust tuin
- Meditatie tuin
- Romantische tuin
- Moestuin
- Vijvertuin en daarbij nog een jeu de boulesbaan en een buiten theater(tje)

De cour en de tuin van de Salon de Thé zijn al bijna af Het grondwerk op ons veld is ook gedaan en de eerste hagen en bomen zijn geplant.
Salon de Thé tuin:
In de Salon de Thé tuin hebben we gewerkt met de tinten roze en lila. Ook zijn er diverse geurende rozen in verwerkt zodat de mensen straks heerlijk een kopje thee kunnen drinken in een prachtige ambiance. In deze tuin hebben we eerst een prachtige steen geplaatst met een vlakke bovenkant die we voor diverse doeleinden kunnen gebruiken, op dit moment staat er grote schaal waarin de duiven iedere dag heerlijk een bad nemen. Om de steen zijn diverse terrasjes gemaakt waar tafeltjes en bankjes staan, zodat de tuinbezoekers daar wat kunnen drinken.

Bij deze tuin staat een huis van meer dan 200 jaar oud, echt een geweldig gebouw. Het is van binnen nog het zelfde als 200 jaar geleden en dat willen we zo laten. Alles zo puur mogelijk, lemen vloer en leem tegen de muren, dan kunnen de bezoekers zien hoe er vroeger gebouwd werd.

In dit huis willen we thee of koffie schenken als het weer het buiten niet toelaat. Dit huis heeft 2 etages en daar liggen nog prachtige antieke handgevormde tegeltjes op. Deze tegels willen we er voorzichtig uit gaan halen hergebruiken in de Marokkaanse tuin. Het is een vrij hoog huis, wat erg bijzonder is in deze streek omdat hier veel lage huizen staan. Men zegt dat het gebouwd is om de zeilen van de schepen te produceren, er werd namelijk erg veel vlas(linnen) verbouwd om de zeilen te kunnen maken. Dat verhaal willen we zeker nog een keertje uitzoeken, want daar zijn we natuurlijk erg nieuwsgierig naar.
De cour:
De cour grenst aan onze boerderij. Deze tuin hebben we ingeplant met soorten die in Nederland niet gedijen en dus voor ons een nieuwe uitdaging zijn. Veel planten komen oorspronkelijk uit bijvoorbeeld Australië, doordat de winters hier mild zijn kunnen deze planten hier goed groeien.

Ook in deze tuin hebben we met mooie grote stenen gewerkt,die worden hier in de buurt uit de groeve gehaald. Overal vind je hier steengroeves en iedere groeve heeft zijn eigen kleur. De paadjes zijn van de zelfde steen maar dan zeer fijn vermalen,zodat het inklinkt en hard wordt.

We hebben twee terrassen aan gelegd zodat er op diverse plaatsen buiten gegeten kan worden. Een maand geleden hebben we dat nog kunnen doen, ook dat is Bretagne.

De cour zelf is een rond terras met muur er om heen zodat je snel uit de wind zit. Daar middenin een bak van stenen gebouwd die zowel als drinkbak voor de vogeltjes gebruikt wordt en gebruikt kan worden als barbecue. (Er is een afvoerputje in gemaakt zodat de bak leeggemaakt kan worden)
En tussendoor maken we natuurlijk tijd om het huis gezellig in kerstsfeer te brengen. Ook de gite gaan we decoreren om de gasten een gezellig en sfeervol kerst en Nieuwjaar te geven.
Neem gerust contact met ons op, of kijk op onze website: www.les-jardins-de-kerfouler.com

Tot slot willen wij iedereen fijne kerstdagen wensen en een mooi 2012 met veel gezondheid, geniet van al het moois om je heen!!! Ook willen we iedereen bedanken voor de gezellige reacties op de nieuwsbrief het afgelopen jaar en alle mooie (digitale) kerstkaarten. Het is ook leuk voor ons om te lezen hoe het jullie allemaal vergaat.

Veel groeten uit het liefelijke Bretagne.

Au revoir,
Hanneke, Erwin
Trijntje, Marie en Rose