Les jardins de Kerfouler - Nieuws update juni 2012

Bonjour a tous!!

De zomer is in aantocht en dat kunnen we hier al goed merken!! Veel vogeltjes hebben al een nestje gebouwd in de muren van ons oude huis. Doordat de muren hier zo dik zijn - zo`n 80cm en opgebouwd uit stenen die hier in de aarde zaten en als bindmiddel leem werd gebruikt - ontstaan er af en toe holtes wat een geweldig mooi huisje voor de vogeltjes is. Een prachtig gezicht dat in en uit vliegen, de ouders hebben het er druk mee. Ook de zwaluwen zijn weer terug gekeerd in onze schuur. Als we bezig zijn in de tuin, zit de het roodborstje vaak in de buurt, soms zelfs op de handgreep van de spade.
De planten
De planten die we vorig jaar gezet hebben zijn aan het ontluiken en er is bijna iedere dag iets nieuws te zien. Natuurlijk groeit ook het onkruid weelderig. Dus zijn we op het moment veel bezig met het onkruid vrij maken van de tuinen die we al gecreëerd hebben. Onze binnentuin groeit goed en in Januari en Februari hebben de Momosa's (we hebben 5 soorten geplant) prachtig in bloei gestaan.

In de schuur tegen over ons huis hebben we een overdekt terras gemaakt. Zodat we  heerlijk in de schaduw kunnen vertoeven,wanneer het te warm is om in de binnentuin te zitten. Het uitzicht is super, daar droom je heerlijk bij weg.
De moestuin
Een stukje moestuin is ook af, we hebben al een paar aardbeitjes kunnen oogsten, die natuurlijk heerlijk smaakten. Rechtstreeks van het land en bio blijft natuurlijk altijd een verschil dan uit de winkel. Veel fruit hebben we gezet (3 soorten bramen, 4 soorten frambozen, vijg, physalis, kiwi, zwarte en witte bes, goyi, kweepeer) waar we later weer heerlijk taarten van kunnen bakken voor de Salon de the. We hebben ook al wat groenten gezet: komkommer, aubergine, pepers, aardappels, tomaten, uien en knoflook. Dus er is een beginnetje gemaakt, we zijn benieuwd hoeveel we er af kunnen halen, verhaal wordt vervolgd.
De romantische tuin
De romantische tuin is aangelegd,die is vierkant en bestaat uit vier gelijke hoeken die precies hetzelfde aan geplant worden in de tinten groen, grijs en wit. In iedere hoek is een pergola geplaatst waar we een roos en een clematis tegen aan laten groeien. In het midden staat een romantisch beeld waar 4 paadjes op uit komen,twee daarvan hebben een bankje (destijds ontworpen door  Luytjens). Eigenlijk was dat het eerste teak meubel voor de tuin. De paden moeten we daar nog aanleggen, dat doen we met prachtige stukken natuursteen.
De Jeux des Boules baan is klaar.  Die kan natuurlijk niet ontbreken in onze tuin Het zou leuk zijn als de bezoekers daar later spontaan gebruik van gaan maken.

De tuinen worden een jaar later (2014) open gesteld dan dat we in eerste instantie dachten. Het is ten eerste veel werk voor twee personen en ten tweede willen we al dat de planten wat uit gegroeid zijn en dat de hagen ook al echte hagen zijn. Zo kunnen de tuinbezoekers genieten van een jonge maar toch al wat vol groeide tuin.

Onze gite
In onze gite hebben we alweer gezellige gasten gehad en ook in de komende maanden is het druk. Het is namelijk tot half September volgeboekt en daar zijn we erg blij mee. Ook ontzettend leuk is het dat er zoveel oude bekenden uit de winkel geboekt hebben, lief dat deze mensen allemaal hierheen komen. Ze genieten dan ook volop van alles en zijn ook zeker zo enthousiast als wij. We hebben helaas ook een aantal mensen moeten teleur stellen omdat we al vol geboekt zijn in de zomer. Maar hopelijk zien we hen in het najaar of het volgend jaar.

De naam in ons dorpje Plouec du Trieux bestond 50 jaar en dat is groots gevierd, een heel weekend lang. Er waren oude spellen te vinden, foto wedstrijd, een Bal waar de kinderen uit het dorp aan mee deden, een band die speelden, oude auto`s en brommers uit de jaren 60 werden tentoon gesteld, oude filmpjes werden er gedraaid enz, enz, en op zondag middag ter afsluiting een diner voor 280 mensen, waar we aan mee hebben geholpen, in de bediening en in de keuken. Alles werd gedaan met vrijwilligers,het was echt heel leuk om te doen,de mensen zijn hier altijd erg dankbaar. Onder het diner waren er ook optredens van het plaatselijk koor en van de gymclub. En zelfs ik heb op het podium gestaan met een dansje met onze gymclub en gekleed in de jaren 60, wat je niet allemaal over moet hebben voor je dorp.

Veel lol hebben we gehad en dat is het belangrijkste en natuurlijk het samen zijn met de Fransen. Jullie worden al heel goed geaccepteerd zeggen de Fransen zelf en dat doet ons goed!

Geniet allemaal van jullie vakantie en al het moois om je heen!!
Au revoir
Hanneke,Erwin,Trijntje,Marie en Rose.